Over mij

 

Mijn droom om een kleinschalig hondenpension te beginnen is in werkelijkheid nog mooier dan ik kon vermoeden.

 

Dit komt onder meer door de een-op-een-snuffelwandelingen in ons prachtige natuurgebied. Soms gaat een andere gasthond mee en soms ook niet. De persoonlijke aandacht die ik dan aan de gasthond kan geven is zo intens en een belevenis voor beiden. De band is vaak zo sterk geworden dat ik het moeilijk vind ze weer te zien vertrekken.

 

Maar wees niet bevreesd, allen zijn weer met hun baasje meegegaan. Nog mooier: ze komen regelmatig terug wanneer het baasje een dagje/weekend of langer weggaat.

 

Hoe mijn passie is ontstaan

 

Als kind was ik al dol op dieren en ik bracht dan ook regelmatig zielige en hulpeloze dieren (zoals muizen, egels en vogels) mee naar huis. Dit tot grote ergenis van mijn moeder. Zij zag de bui alweer hangen: het verdriet wanneer het diertje verhuisde of overleed en in ons kleine stadstuintje in Rotterdam begraven moest worden.

 

Ik was en ben hoog sensitief en ik moest leren dit vóór me te laten werken in plaats van tegen me. Dit is mij prima gelukt -al zeg ik het zelf- en in het maatschappelijk werk dat ik later ben gaan verrichten heb ik dan ook veel mensen mogen begeleiden en helpen.

 

Dieren, voornamelijk honden, bleven echter altijd mijn passie. Op mijn zevende kreeg ik mijn eerste hondje, een dwergpoedel genaamd Danny, en sindsdien ben ik nooit zonder hond geweest. Ik moet er ook niet aan denken.

 

In mijn prille jeugd ontwikkelde ik al een enorme interesse voor het gedrag van dieren. Ik observeerde graag dieren in hun eigen omgeving en had honger naar meer informatie. Dit was ook het moment waarop ik begon met mijn verzameling dierenboeken. De hond boeide mij het meest, zodoende heb ik vele boeken verslonden en cursussen gevolgd (met mijn eigen honden). Ik volgde verschillende cursussen voor instructeur bij de Martin Gaus Academie en heb deze met goed gevolg afgelegd. Vervolgens ben ik vijf jaar aan het werk geweest als instructeur en heb dit atijd met veel plezier en liefde gedaan.

 

Verschillende jaren ben ik met Loes van den Bogaard (zelf hondentrainster, schrijfster, gedragsdeskundige, oprichtster van o.a. het 'Oscar en Rufus project' op basisscholen en zo veel meer.) meegeweest naar de Crufts in Engeland ('s werelds grootste hondenevenement). Ik heb genoten van haar prachtige verhalen, wat een mooi mens en wat heb ik veel van haar geleerd.

 

Inmiddels wonen mijn man en ik al meer dan 16 jaar met veel plezier in Nijetrijne (Fr) en heb ik besloten mijn liefde en passie weer op te pakken in de vorm van een kleinschalig hondenpension. Ik behandel de gasthonden zoals ik zou willen dat mijn eigen hond verzorgd zou worden wanneer ik hem aan iemand anders toevertrouw.

 

Deze nieuwe uitdaging past me als een jas. Een vriendin van vroeger die ik uit het oog was verloren en kortgeleden weer tegenkwam maakte een mooie opmerking toen ze hoorde aan welk avontuur ik was begonnen. Ze zei: 'Gefeliciteerd, je bent thuisgekomen!' en dat is precies hoe het voelt.  

 

Linda van der Holst